OVER MIJ

Mijn passie is, uit te nodigen om dichter bij je ware zelf te komen.

Ik ben Rixt Strikwerda, opgeleid tot Kunstzinnige/Beeldend therapeut en systeem/familieopsteller. Vanaf 2002 heb ik een eigen praktijk en heb 15 jaar ervaring in het begeleiden van volwassenen, kinderen en pubers/jongvolwassenen.  Waaronder 7 jaar in een expertisecentrum met psychologen en pedagogen waar psychodiagnostisch en sociaal emotioneel onderzoek werd gedaan en ik verantwoordelijk was voor de sociaal emotionele behandeling.

Mijn praktijk vindt plaats in Vught en ‘s-Hertogenbosch voor kinderen en hun ouders gehouden.
Vanuit mijn hart werk ik eraan om een ieder dichter bij hun ware zelf te laten komen. In het leven gaat het er om dat je ten volle je potentie leert leven. Als opvoeder, als kind, puber en als jong volwassene. Ieder met eigen thema’s die spelen op dat moment. Ook en juist wanneer er sprake is van een diagnose vanuit de DSM 5 of ervaringen die diepe indruk hebben gemaakt en traumatisch en beschadigend zijn geweest. Juist dan is het een grote kunst om terug in je eigen kracht te komen. Ik help je graag daarbij.

Op mijn 17de wist ik al dat ik beeldend therapeut wilde worden, om vanuit de bewustzijn en een onuitputtelijke bron van creativiteit mensen te helpen. Na een aantal studies en trainingen, reizen en ook de nodige persoonlijke ervaringen, breng ik mijn passie en deskundigheid sinds 15 jaar in de praktijk. In de loop van mijn carrière heb ik steeds mijn expertise uitgebreid. Zo put ik uit methodes van de gestalttherapie, meditatie, lichaamsgerichte psychotherapie, systeem/familieopstellingen en meerdere disciplines.
Ook In mijn eigen leven was mijn puberteit een roerige tijd. Mijn hart gaat uit naar die jongeren die vastlopen en behoefte hebben aan iemand die mee loopt op hun pad vanuit gelijkwaardigheid

Naast diverse trainingen zijn boeddhische levensbeschouwing, intuïtieve ontwikkeling, yoga, meditatie, antroposofie, familie en systeemopstellingen leidraden in mijn leven geworden, waar ik veel inspiratie uit haal. Ook heb ik goede coaches en trainers op mijn pad gehad. Ook uit eigen ervaring weet ik dus welke goede impact iemand die een periode met je meeloopt kan hebben op je leven. Dat is veel!

Omdat ik weet dat mijn commitment aan jou groei in combinatie met jouw commitment aan jezelf het beste in jou naar boven haalt en we daarmee veel werk verzetten bied ik trajecten aan van minimaal 5 sessies. Na een uitgebreide kennismaking maak ik een persoonlijk plan waarbij alle wensen, kwalteiten, denkkaders, blokkades en doelen in kaart worden gebracht en werken we samen aan jou/jullie ontwikkelingsproces.

 

Opleidingen & Trainingen

Academie de Wervel, Beeldende therapie

Zeist

Ieder mens heeft creatieve vermogens in zich om het leven te creëren. Om effectief leiderschap te kunnen ontwikkelen in het leven is het nodig de reis naar binnen te maken om vervolgens via persoonlijk management tot creatieve opbouwende samenwerking te komen in gezin, met vrienden, in de professionele ontwikkeling en in de samenleving. Ik heb geleerd om creativiteit als scheppende kracht aan te spreken in mijzelf en voor de cliënten waarmee ik werk om te inspireren en te leren het leven vorm te kunnen geven vanuit volledige potentie.

Systeem- en familieopstellingen, Ynnergy. i.o.

‘s-HertogenboschEen systeemopstelling is letterlijk een opstelling van mensen, die relevante personen of elementen uit een systeem representeren. En is is een prachtige methode om op levensvragen een antwoord te krijgen. Door middel van een familieopstelling kom je op soms verbluffende wijze in contact met je ‘familieziel’.
 Representanten worden bij een systeemopstelling in de ruimte opgesteld door iemand, die deel uitmaakt van het systeem en iets in dat systeem wil onderzoeken. De representanten krijgen, nadat ze zijn opgesteld, op wonderlijke wijze toegang tot informatie die op die plaats in de opstelling van belang is en een rol speelt, zoals gevoelens en verhoudingen tot anderen.

Psychosociale Basis Kennis, Con Amore

Utrecht

Post-HBO opleiding waarbij wetenschappelijke kennis wordt verrijkt met complementaire inzichten

Lichaamsgerichte psychotherapie

Utrecht

Lichaam en geest functioneren als interactieve onderdelen in de mens. Het doel van lichaamsgerichte psychotherapie is het verminderen van psychische klachten door middel van therapeutische gesprekken, lichaamshouding, beweging en innerlijke lichaamsbeleving.

KICK training


Leiden

Kinderen in Contact met Kunst (KICK) is een sociale vaardigheidstraining voor kinderen met als doel: de sociale redzaamheid, de sociale weerbaarheid en sociale competenties van jongeren te versterken, sociaal incompetent gedrag waaronder pesten, vechten en sociaal teruggetrokken gedrag te reduceren en de samenwerking tussen jongeren te verbeteren.

Uitgangspunt van KICK is het holistisch ervaringsleren, een integratieve werkwijze waarbij de hele mens wordt aangesproken, zowel in zijn denken, voelen als handelen. De training grijpt aan op ontwikkeling van binnenuit en sluit aan op de gezonde eigen mogelijkheden van het kind.

Zen meditatie training

Vught 

Training in meditatie en persoonlijk leiderschap. 

Healing, Centrum voor intuitieve en creatieve ontwikkeling.

Utrecht

Verder ontwikkelen van intuïtie welke het innerlijk weten is.
 Hier ben ik begonnen met totaal aan capaciteiten in mijzelf te ontwikkelen naast het rationele, het voor het oog waarneembare.

Training omgaan met Burn-out

Zwolle

In deze training heb ik geleerd om vanuit integrale aanpak te werken met de signalen die wijzen op een burn-out. Om het innerlijk vuur weer te kunnen laten branden bij de client.

Specialisaties Rixt Strikwerda

Mijn specialisaties zijn ouders, tieners, adolescenten en jongvolwassenen.
 De methodes waarvanuit ik werk zijn systeem- en familieopstellingen, psychotherapie, beeldende kunstzinnige therapie, verbindende communicatie, lichaamsgerichte psychotherapie, transactionele analyse, mindfulness, en wandelcoaching.

Persoonlijk daag ik mijzelf altijd uit verder te ontwikkelen dmv opleidingen, trainingen, en masterclasses om jongeren en hun ouders effectief bij te kunnen staan in hun proces naar het optimaal ontwikkelen van hun potentie.

OUR GREATEST STRENGTH LIES IN THE GENTLENESS AND TERDERNESS OF OUR HEART
Rumi

Wat kan ik voor jou betekenen?


THE ART OF YOU

Je vindt ons in het mooie ‘s-Hertogenbosch en Vught.

Vlakbij het station in ‘s-Hertogenbosch op 5 minuten loopafstand vind je de praktijkruimte aan de Koningsweg. We werken in een fijn sfeervol pand waar je je meteen thuis zult voelen. Huiselijk en warm. Je kunt je auto parkeren onder het station of voor de deur.

Praktijkgegevens

Praktijknaam:
The Art of You
Telefoonnummer praktijk:
06-13468386
i
KvK-nummer: 50064495
BTW: 1106.15.414.B.01
giro: NL98 INGB 0001 3751 71 tnv Rixt Strikwerda Vught
E-mailadres:
info@rixtstrikwerda.nl
Adres:
Koningsweg 73 & 79
5211 BH, ‘s-Hertogenbosch
Noord Brabant
Adres:
In Vught werken we op een prachtige locatie, gunstig gelegen aan de A2 
St. Michielsgestelseweg 8
5261 NH Vught

Heeft jouw kind problemen?

 

Pin It on Pinterest

Share This