BEGELEIDING voor OUDERS van PUBERS

Ervaar je veel spanningen en kan je slecht slapen?
Je maakt je zorgen om je kind. En krijgt geen grip op de situatie. Wanneer je dan ook nog eens slecht slaapt krijgt oververmoeidheid de overhand. 

Ervaar je veel spanningen en kan je slecht slapen?
Je maakt je zorgen om je kind. En krijgt geen grip op de situatie. Wanneer je dan ook nog eens slecht slaapt krijgt oververmoeidheid de overhand. 

Ervaar je veel spanningen en kan je slecht slapen?
Je maakt je zorgen om je kind. En krijgt geen grip op de situatie. Wanneer je dan ook nog eens slecht slaapt krijgt oververmoeidheid de overhand. 

Ervaar je veel spanningen en kan je slecht slapen?
Je maakt je zorgen om je kind. En krijgt geen grip op de situatie. Wanneer je dan ook nog eens slecht slaapt krijgt oververmoeidheid de overhand. 

Wil je ook dat het beter gaat met je kind?

Als ouder wil je graag dat je kind lekker in zijn of haar vel zit en ook met een vrolijk gevoel door het leven gaat. Wanneer je merkt dat je kind ongelukkig is of zorgelijk gedrag vertoont waar je geen vat op krijgt, dan voelt dat heel frustrerend. Helemaal als je dingen herkent waar je zelf ook tegenaan loopt. Je wilt graag meer zicht krijgen op je eigen beperkende opvoed patronen. En meer zicht krijgen op jou blokkades die invloed hebben op de relatie met je kind. Een beter contact met je kind begint met een beter contact met jezelf.

IK HOU VAN PUBERS en JONGEREN!

ZE ZOEKEN DE GRENZEN OP,  ZIJN SOMS GROOT EN DAN WEER HEEL KLEIN.

EN GAAN DE WERELD OP ALLERLEI MANIEREN ONTDEKKEN

EN… ZE WEERSPIEGELEN VAAK HET GEDRAG VAN HUN OUDERS!!!

 

15 JAAR ERVARING
IN BEGELEIDING VAN KINDEREN, JONGEREN EN GEZINNEN

Ik ben Rixt Strikwerda, opgeleid tot Kunstzinnige/Beeldend therapeut en systeem/familieopsteller. Vanaf 2002 heb ik een eigen praktijk en heb 15 jaar ervaring in het begeleiden van volwassenen, kinderen en pubers/jongvolwassenen.  Waaronder 7 jaar ook in een expertisecentrum met psychologen en pedagogen waar psychodiagnostisch en sociaal emotioneel onderzoek werd gedaan en ik verantwoordelijk was voor de sociaal emotionele behandeling. En mijn deskundigheid bevorderd heb in een breed spectrum aan “ontwikkelingsstoornissen” uit de DSM 5: ik noem dit veelal uitdagingen voor de goede verstaander.

Mijn hart gaat uit naar jongeren die vastlopen en behoefte hebben aan iemand die mee loopt op hun pad vanuit gelijkwaardigheid en naar ouders die vanuit hun hart verder willen ontwikkelen als opvoeder en mens.

Ook heb ik goede coaches en trainers op mijn pad gehad. Uit eigen ervaring weet ik dus welke goede impact iemand die een periode met je meeloopt kan hebben op je leven. Dat is veel!

Ik begeleid naar een liefdevol bewustzijn en durven zijn wie en waar je bent, als basis voor groei en ontwikkeling tot volledig menszijn.

En help jullie graag om de eigen stuurmanskunst te vinden en te ontwikkelen.

Beter contact leidt tot positieve ontwikkeling van je kind

GEVOLGEN VAN ECHT CONTACT MAKEN

Wanneer je werkelijk contact maakt, zie je meteen goede resultaten. Doordat je kind een positieve verbinding met jou opbouwd heeft je kind een betere verbinding met zichzelf. Het zelfbeeld krijgt een boost. Je kind heeft minder de neiging om te ontsnappen aan “de pijn” in vluchtgedrag zoals drank, blowen, vaak weggaan, veel internetten, shoppen of ruzie maken.

ACHTER INGEWIKKELD GEDRAG KUNT JE DE WERKELIJKE BEHOEFTEN ONTDEKKEN.

Achter boosheid, eetbuien, annorexia, verslavingen, onrust etc. gewoon de behoefte om gezien te worden. Rixt Strikwerda kijkt met je mee en samen breng je alle onderdelen in kaart.

Vanuit echte ontspanning communiceren met je kind.

Het lukt je om ontspannen contact te maken. Ook om meer vanuit echte verbinding met jezelf met je kind te communiceren. Je hebt geen hoog oplopende spanningen meer. Goed contact, ook tijdens het aangeven van een grens. En wanneer je kind het bont maakt, blijft je rustig en “in contact”.

Yes, you can choose the right battles

Het gaat je lukken om te kiezen voor de “juiste strijd” degene die je met jezelf aangaat om meester te worden over je eigen emoties en reacties. Het doorzien en doorvoelen van je eigen niet opbouwende patronen levert veel op in het contact met je kind. 
Door je dieper te verbinden met die ene hele plek in jezelf vertrouw je veel meer op je kind. En neem je beter waar wat er werkelijk speelt achter alle gedragingen.
Een beter contact met je kind begint bij een beter contact met jezelf

Ervaringen

We hebben voor onze zeventienjarige dochter hulp ingeroepen van Rixt Strikwerda. Door spanningen, meerdere oorzaken en ook een voedingsallergie was zij even opgehouden met eten. Voordat wij er erg in hadden was zij in het professionele anorexia circuit terecht gekomen. Daar werd het van kwaad tot erger. Deze instanties hadden ondanks hun goede bedoelingen geen idee hoe haar te behandelen en te begeleiden. Uiteindelijk besloten wij Rixt Strikwerda in te schakelen. Vertrouwend op haar goede therapeutische kwaliteiten, invoelingsvermogen, de herkenning vanuit haar eigen jeugd en de kennis die ze bij haar opleidingen en trainingen heeft verworven. Met haar autonome manier van werken, het zich kunnen verplaatsen in het kind heeft zij onze dochter weer op het goede spoor gezet. Ook de interactie met ons als ouders heeft een boost gegeven aan het herstel. Zij heeft ons geleerd in sessies hoe wij konden kijken naar en hoe te reageren op onze dochter. Rixt haar wijsheid en ongecompliceerde gecompliceerdheid en haar spirituele gaven en inlevingsvermogen zijn zichtbaar en voelbaar en maakte op ons diepe indruk.

Krista en Niek, ouders van Laura

Ondernemers


Voordat ik bij Rixt kwam werd ik in het hokje Anorexia gestopt bij reguliere hulpverleners en de symptomen die bij mij in het hokje hoorden zou ik dan ook hebben. Deze manier van hokjes denken en behandelen sloeg helemaal verkeerd aan bij mij en werkte juist averechts. Zeker, ik was 45 kg en had een gecontroleerd eetpatroon, maar met Rixt ben ik erachter gekomen dat ik naast spanningen en stagnerende patronen ook een voedings intolerantie heb, ik werd misselijk van bepaalde voedingsstoffen.
Vanaf het eerste moment keek Rixt mee wat er voor mij als individu belangrijk was, dit was heel nieuw voor mij.
Ik ben Rixt heel dankbaar dat ze mij als persoon heeft gezien en mijn behoefte heeft gevoed, dit heeft enorm geholpen in mijn ontwikkeling en hierdoor kan ik nu zelfs zelfverzekerd en krachtig aan mijn studie aan de Universiteit beginnen. Verder voel ik me ook heel erg bij Rixt op mijn gemak, soms lijkt het of we alleen een gezellig praatje maken, maar op de trein terug naar huis merk ik dat ik onbewust heel veel levenslessen heb meegekregen die ik, als ik er aan toe ben, in mijn eigen leven kan gaan integreren.
Ik heb mijzelf ook ontwikkeld bij Rixt door dichter bij mijn gevoelens te komen en deze creatief te uiten, meditatief te schilderen.
Ik ben meer gaan voelen en minder in mijn hoofd.

Afgelopen jaar ben ik 10 kg aangekomen. Rixt geef mij opdrachten mee voor thuis waarmee ik aan het werk kan op een fijne manier.

Laura

studente aan Universiteit

Wil jij beter contact met je puber/jong volwassenen?

Bekijk dan nu welk traject het beste bij jou past!

Wil je op een positieve manier je kind begeleiden naar zelfstandigheid?

Ik begrijp dat het spannend is om je kwetsbaar op te stellen. En ook om naar binnen te gaan met al je aandacht. Maar onthoudt de enige weg naar echt contact met je kind “in trouble” is de weg naar de echte verbinding die je met jezelf legt. Dus ga daarvoor, het is een doorgaand proces en stopt nooit. Ik loop graag een tijd met je mee.

Ben je aanvullend verzekerd?

Dan wordt de therapie geheel of gedeeltelijk vergoed

NVKT Nederlandse Vereniging voor Kunstzinnige Therapie
onderdeel van de NVAZ Nederlandse vereniging voor Antroposofische Zorgaanbieders

Praktijk: The Art of You
AGBcode praktijk: 90009776
Zorgverlener: Rixt Strikwerda
AGBcode: 90030819
registratie nr N.V.K.T.oag 3320, lid NVAZ
KvK: 50064495
BTW: 1106.15.414.B.01
giro: NL98 INGB 0001 3751 71 tnv Rixt Strikwerda Vught
https://www.zorgwijzer.nl/vergoeding/antroposofische-geneeskunde

De therapie valt onder Antroposofische geneeskunde.

Op zorgwijzer zie je de vergoedingen van de therapie.

https://www.zorgwijzer.nl/vergoeding/antroposofische-geneeskunde

Vanuit mijn ervaring heb ik trajecten samengesteld waarover je hieronder alles kunt lezen.
Wanneer je interesse hebt kun je een intakegesprek aanvragen waarin we samen zullen gaan bekijken welk traject het beste bij jou situatie past, zodat jij de beste begeleiding krijgt.

De kunst van bewust ouderschap

€ 760-

Echt contact met je kind begint bij contact met jezelf

Ik help jou om werkelijk de kaders waar vanuit je denkt, voelt en handeld te doorzien. Je behoeftes, niet werkende opvoedpatronen te ontdekken. En de plek waar jij staat ten opzichte van je kind. En jouw kind ten opzichte van jouw We ontdekken we de kracht en de mogelijkheden tot herstel van het contact.

 • 5 bewust oudersschap coaching
  gesprekken (Incl. gratis kennismakingsgesprek)
 • 1 puber/adolescenten coachingsgesprek 
 • 2 uur familie/systeemopstelling
 • e coaching
 • stress reducerende technieken

The Art
of being You

€ 720-

Wanneer je rechtstreeks hulp nodig hebt voor je kind bel dan meteen voor een afspraak.

We hebben een gratis kennismakingsgesprek. En wanneer er wederzijds vertrouwen is, spreken we een basisbegeleiding van 5 gesprekken af. Dat kunnen er altijd meer worden.

 • Gratis kennismakingsgesprek met ouders en puber/jongere
 • 5 adolescenten coachingssessies, waaronder opstelling.
 • 1 evaluatie gesprek met ouders en kind
 • tussentijdse e-coaching per mail
 • ontspannings- en persoonlijke effectiviteits oefeningen

Bewust ouderschap en adolescenten coaching

€ 975-

Samen op weg naar een positieve ontwikkeling

Samen met je kind begeleid worden is natuurlijk een uitstekende basis om te gaan groeien en ontwikkelen als ouder en als adolescent.

 • gratis kennismakingsgesprek
 • 3 oudergesprekken
 • 3 adolescenten coaching, waaronder 1 wandelcoaching
 • e-coaching per mail
 • ontspanningstechnieken
 • 1 evaluatiegesprek
 • Bonus: 2,5 uur systeem/familie opstelling
 • Bonus: 0,5 uur telefonisch consult
Ik voelde mij depressief en een tijdje geleden kreeg ik de diagnose dat ik licht autistisch was. Dat heeft me best wel wat duidelijkheid gebracht. Ik had altijd erg veel spanningen wanneer dingen niet gingen zoals ik dat wilde. Omdat ik vaak boos was en ruzies had met mijn vader zijn mijn ouders hulp gaan zoeken. En zijn we met z’n allen bij Rixt terecht gekomen. Rixt heeft me geholpen om mijzelf beter te leren kennen. En wat flexibeler om te leren gaan met alle veranderingen. Ook blowde ik en voelde mijzelf alsmaar minder goed. Toen ik daar met Rixt samen naar keek, heeft het nog even geduurd. maar nu blow ik nauwelijks meer. Want ik weet dat ik me dan alleen en depressief ga voelen en meer moeite heb om te leren. Ik heb veel geleerd van Rixt. En ga zo nu en dan nog terug voor om aan mijzelf te werken.
Manu

Student

Onze dochter had last van boosheid en ze had er een handje van om drama’s te maken. Het ging slecht op school. Op een gegeven moment was het thuis onhoudbaar. En dreigde Sandra weg te lopen. Toen zijn we begeleiding gaan zoeken. Met goed gevolgd. Rixt heeft ons en zeker ook mij geleerd om dichter bij mijzelf te komen. En daarnaast ook weer permanent aanwezig te zijn voor haar. Meer op de achtergrond. Door de opstelling heb ik meer zicht gekregen op mijn eigen ouder/kind patronen. Daar lag onverwerkte kinderpijn. Ik ben er mee bezig om dit door te werken. En zie nu ook dat deze pijn tussen Sandra en mij staat. Er is een rust terug gekomen en ik heb nu beter contact met haar. We zijn er nog niet. Maar in deze fase ben ik al tevreden.
Gregory, vader van Sandra

ICT

Welke vragen worden gesteld?

Mijn kind heeft een diagnose, kun je daarbij helpen?
Vanuit vele jaren ervaring op een expertisecentrum waar ik met psychologen, orthopedagogen heb samengewerkt. Begeleidde ik kinderen die psychologisch, cognitief en sociaal-emotioneel werden onderzocht en veelal een diagnose kregen. Regelmatig gaf dit beter zicht op het kind. En sloot ik daarbij aan met mijn behandelplan. Voor mij is het altijd: het kind/de jongere en de eigenheid van het kind staat voorop. Juist achter de diagnose kijken is zoveel rijker en heeft meer waarde. En dat helpt om beter om te leren gaan met lastigere stukken. Zo heb ik met vele kinderen en hun ouders gewerkt op het gebied van ADHD, ADD, ASS, NLD, angsten, depressie, emotionele problemen als gevolg van leerproblemen en annorexia.
Onze dochter heeft voor langere tijd begeleiding nodig heeft, blijven de kosten dan hetzelfde?
Omdat ik de volledige commitment aan ga met mensen waarmee ik werk, en ik geloof dat transformatie processen altijd tijd nemen heb ik gereduceerd tarief wanneer er meerdere sessies voor een langere tijd worden aangegaan. 
In een persoonlijk gesprek zal ik dit toelichten.
Wij staan op de wachtlijst voor de GGZ, maar dat duurt te lang. Kunnen we meteen beginnen bij jou?
Na een gratis kennismakingsgesprek is er meestal plek binnen 3 weken. Je kunt dus bijna meteen aan het werk.
Onze zoon is depressief, wij willen dat hij zich laat begeleiden door jou. Maar hij wil nu niet.
Omdat ik het respecteren van de integriteit grens van het kind belangrijk vindt. Nodig ik altijd eerst de ouders zelf op gesprek. Wanneer je zelf aan het werk bent, zul je merken dat er al iets veranderd in de sfeer thuis en in het zogenaamde “veld”. De begeleiding werkt door op diepere niveau. We kijken rustig of jullie zoon later in de tijd zelf bereid is om kennis te maken.

Ja ik wil werken met Rixt

Keuze

De gratis sessie is exclusief de huurkosten van de ruimte.

Wanneer U een afspraak maakt, reserveer ik tijd voor U. Indien u een afspraak niet na kunt komen, kan deze zonder problemen uiterlijk 48 uur van tevoren worden gecanceld. 
Zegt u een afspraak niet of niet tijdig af, behouden wij het recht de kosten van de gereserveerde tijd in rekening te brengen.

Praktijkgegevens

Praktijknaam:
The Art of You

}

Dagen en tijden praktijk open:
maandag t/m vrijdag: 9.00-17.00
zaterdag: 9.00-12.30

Telefoonnummer praktijk:
06-13468386

Adres:
Koningsweg 73 & 79
5211 BH, ‘s-Hertogenbosch
Noord Brabant

In Vught werken we op een prachtige locatie, gunstig gelegen aan de A2 
St. Michielsgestelseweg 8
5261 NH Vught

The Art of You

Ervaringen

Onze dochter Karin haalde slechte cijfers op school, ze kon niet makkelijk leren, heeft NLD, blowde en dronk, had verkeerde vriendjes en stal geld van ons. Hier kwamen we allemaal later achter nadat we een gesprek hadden met Rixt en onder haar begeleiding heeft ze Karin uitgenodigd om de waarheid te vertellen. We hebben gehuild en haar vergeven. Rixt heeft haar uitstekend begeleid, we hebben onze dochter helemaal weer terug. Ze is gestopt met blowen, heeft haar verkeerde vrienden losgelaten. Daarna is onze dochter in een zeer positieve ontwikkeling terecht gekomen en weer gaan leren, heeft met goede cijfers haar middelbare school gehaald en is gaan studeren. Ik moet zeggen dat ik ook wat te leren had. Om altijd toch liefdevol en betrokken met mijn dochter om te gaan, dat heb ik niet altijd gedaan moet ik eerlijk bekennen. Door een systeemopstelling van mijn houding naar haar is me dit duidelijk geworden. Ik heb er veel van geleerd. En heb mijn dochter terug, dat ontroert me nog steeds.
Dick van den Mareelen

Advocaat en vader van Karin

Rixt heeft mij geholpen om eerlijk te worden naar mijzelf en naar mijn ouders en vrienden. Ik heb helemaal mijn vertrouwen in mijzelf teruggevonden. Ik liep vast, leren lukte niet en ik deed verkeerde dingen. Ik was boos op mijn ouders en doordat Rixt mij mijn destructieve gedrag spiegelde en alle ruimte nam voor mij en mijn verhaal. En ik ook mijn emoties kon uiten bij haar met schilderen en andere creatieve opdrachten.
Zij sprak aan op mijn verantwoordelijkheid en benaderde mij vanuit volledig vertrouwen, dat heb ik als heel liefdevol ervaren. Ik vond toen niet dat ik dat verdiende. Nu wel, inmiddels ben ik volop aan het studeren en dat gaat heel goed.

Karin

Studente psychologie HBO

Wil jij ook veel beter contact met jouw kind?

dat gaan we samen voor elkaar krijgen,

vraag een gratis coachingsgesprek aan.

Pin It on Pinterest

Share This